Biblos Fashion

22 februari 2017

Brandy is weer trendy

Misschien dat je de benaming niet kent, maar de kans is groot dat je binnenkort aan de bar staat te nippen aan een brandewijn. Een oer-Hollandse versnapering om trots op te zijn. Als we de voorspellingen mogen geloven, maakt het aperitief een comeback. Hiermee volgt het de voetsporen van gin, dat – overigens ook afkomstig uit de Benelux-landen – niet meer uit het uitgaansleven weg te denken is. Eén ding staat in ieder geval vast: met dit chique aperitief in de hand wordt de avond een stuk aangenamer.

Brandewijn is een eeuwenoud goedje dat door Nederlandse zeevaarders werd gedronken als noodoplossing. Door wijn te distilleren werd voorkomen dat deze zou bederven. De naam ‘brandewijn’ refereert dan ook aan ‘gebrande wijn’, wat we in het Engels ook wel verstaan als ‘brandy’. Vergelijkbare Europese varianten worden in Duitsland ‘Kirchwasser’ en in Scandinavië ‘aquavit’ genoemd. De term ‘cognac’ duidt op het Franse zusje, waarbij alleen druiven uit de streek Cognac mogen worden verwerkt. Voeg je ook druiven uit andere streken toe, dan heet het goedje ‘brandy’.

Bron: LXRY

Biblos House of Snobs Enschede

Biblos House of Snobs Enschede Van Loenshof 27 Enschede
info@biblos.nl

053 430 3986

Openingstijden

Donderdag: wij zijn gesloten.

Meer info

Vanwege Coronavirus COVID-19 gesloten... : 00:00 - 00:00

Vanaf nu tot nader order is het alleen nog mogelijk om u 1 op 1 en op afspraak te ontvangen in onze winkel. Stuurt u daarvoor een persoonlijk bericht via Messanger of Instagram en wij nemen contact met u op. Excuses voor dit ongemak. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze situatie.

Team Biblos.

 

 

KVK: 06057955
BTW ID: NL 001138756B95

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×